رد شایعه واردات گوشت های بی کیفیت منجمد
معاون وزیر جهاد کشاورزی با رد اخبار مربوط به واردات گوشتهای بیکیفیت گفت: گوشت وارداتی با روشهای نوینی وارد میشود و نظارت کامل بر کیفیت و سلامت آن اعمال میشود.
سازمان دامپزشکی کشور با تشریح فرآیند نظارت بر واردات گوشت، از تضمین کیفیت و سلامت گوشتهای وارداتی خبر داد. این سازمان تأکید کرد که گوشت منجمد وارداتی بیکیفیت نیست، بلکه ذائقه مردم ایران به گوشت گرم گرایش دارد.
بنابر گزارش خبرگزاری ایلنا، علیرضا رفیعیپور، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان دامپزشکی کشور در گفتوگو با این خبرگزاری اعلام کرد: ذائقه مردم ایران، گوشت گرم است و با گوشت سرد یا منجمد همخوانی ندارد. اما این به معنای بیکیفیت بودن گوشت منجمد نیست.
وی با اشاره به روشهای نوین واردات گوشت گفت: واردات گوشت گرم نیز به روشهای نوینی صورت میگیرد. در این روش، گوشت گرم وارداتی به صورت وکیوم و در خلأ وارد کشور میشود که طول عمر این گوشت بیش از ۷۲ ساعت است و بعضاً میتواند تا ۹۰ روز هم سالم بماند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در مورد لزوم واردات گوشت منجمد افزود: جمعیت کشور ما بیش از ۹۰ میلیون نفر است و برای اینکه معیشت آنها دچار مشکل نشود، گوشت منجمد هم عرضه خواهد شد. مدت نگهداری گوشت منجمد بیش از ۱۲ ماه است.
رفیعیپور در مورد نظارت بر واردات گوشت تأکید کرد: برای نظارت بر واردات گوشت گرم و منجمد، ناظر بهداشتی و ناظر شرعی به کشورهای مبدأ اعزام میشوند. ناظر شرعی بر حلال بودن ذبح و ناظر بهداشتی بر تمام مراحل تولید نظارت میکنند.
وی خاطرنشان کرد: نظارت سازمان دامپزشکی از زمان تولید گوشت در دامداری کشور مبدأ تا تخلیه در بنادر ایران ادامه دارد و تنها پس از تأیید کیفیت و سلامت، اجازه مصرف عمومی صادر میشود.