کاهش قیمت جهانی کالاهای غذایی برای دومین ماه متوالی
سازمان فائو از کاهش قیمت جهانی کالاهای غذایی برای دومین ماه متوالی خبر داد و اعلام کرد: این کاهش تحت تأثیر فراوانی عرضه جهانی و کاهش قیمت شکر و لبنیات صورت گرفته است.
سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) از کاهش شاخص قیمت مواد غذایی در ماه اکتبر خبر داد.
بر اساس گزارش این سازمان، شاخص قیمت مواد غذایی فائو که تغییرات ماهانه قیمتهای بینالمللی کالاهای غذایی را دنبال میکند، در اکتبر به طور میانگین ۱۲۶.۴ واحد بود که نسبت به ماه سپتامبر کاهش نشان میدهد.
این شاخص در مقایسه با اکتبر سال گذشته اندکی کاهش یافته و ۲۱.۱ درصد کمتر از اوج خود در مارس ۲۰۲۲ است.
بررسی اجزای مختلف این شاخص نشان میدهد که قیمت شکر با ۵.۳ درصد کاهش به پایینترین سطح خود از دسامبر ۲۰۲۰ رسیده است.
شاخص قیمت لبنیات نیز با کاهش ۳.۴ درصدی نسبت به ماه قبل مواجه شده که دلیل اصلی آن کاهش قیمت شیر خشک و کره به دلیل دسترسی فراوان به صادرات از اتحادیه اروپا و نیوزیلند عنوان شده است.
در بخش گوشت نیز شاخص قیمت پس از هشت افزایش ماهانه، در اکتبر دو درصد کاهش یافته است. قیمت گوشت خوک و مرغ به شدت کاهش یافته، اما قیمت گوشت گاو به دلیل تقاضای جهانی قوی همچنان روند افزایشی دارد.
شاخص قیمت روغنهای گیاهی با ۰.۹ درصد افزایش به بالاترین سطح خود از ژوئیه ۲۰۲۲ رسیده است.
فائو در گزارشی جداگانه، تولید غلات جهان در سال ۲۰۲۵ را ۲.۹۹۰ میلیارد تن پیشبینی کرده که نسبت به پیشبینی ماه قبل این نهاد افزایش نشان میدهد.
بر اساس این گزارش، پیشبینی میشود تولید تمام غلات اصلی افزایش یابد و تولید ذرت و برنج به رکوردهای جدیدی دست یابد.